Skip to content Skip to footer

Op aanvraag geef ik diverse workshops. Tijdens de workshop wordt er gezorgd voor koffie/thee met iets lekkers. Ga lekker aan de slag met je handen en ontdek klei. Je kunt je opgeven, via het contactformulier onderaan deze pagina of door te mailen naar info@jacqcupp.nl o.v.v. de workshop van je keuze. Vermeld je naam, telefoonnummer en ik neem dan contact met je op om een datum af te spreken. Of bel naar 06-23365400.

Workshop penseelstreken

Plateelschilderen

Schilderen op biscuit gestook porselein of aardewerk Je leert de grondbeginselen om te schilderen op biscuit gestookt porselein of aardewerk met kobaltoxide (Delfts blauw) of keramisch pigment (diverse kleuren). Je kunt je eigen biscuit meebrengen of iets kiezen uit mijn voorraadkast. Duur 3 uur. Kosten 75 euro exclusief biscuit en inclusief pigment, glazuur, stoken en koffie/thee, koek en snacks.

Workshop werken met papierklei

Werken met papierklei

Papiervezelporselein. Je leert heel dun werken met papiervezel porselein. Het materiaal is heel sterk waardoor je er heel dun mee kunt werken. Je hebt de keus om 3 waxinelichthouders, schaaltjes of veren te maken. Datum in overleg en de workshop duurt 3 uur. Kosten 75 euro inclusief materiaal, transparante glazuur, 2 maal stoken en koffie/thee, koek en snacks.

Workshop werken met plakken

Werken met plakken

Leren werken met plakken. Tijdens deze workshop leer je hoe je met klei plakken werkt. Hoe zorg ik voor een goede hechting van de naden? Kies ik voor een haakse of verstek hoek? Je een doosje met deksel of een vierkante of rechthoekige vaas maken. Datum in overleg en de workshop duurt 3 uur. Kosten 75 euro inclusief materiaal, transparante glazuur, 2 maal stoken en koffie/tee, koek en snacks.

rolletjes

Werken met rolletjes

Leren werken met rolletjes. Tijdens deze workshop leer je hoe je met klei rolletjes werkt. Hoe zorg ik voor een goede hechting van de naden? Kies ik voor een gladde wand of laat ik de rolletjes zichtbaar? Je heb de keus om een tulpenvaas of 2 schaaltjes te maken. Datum in overleg en de workshop duurt 3 uur. Kosten 75 euro inclusief materiaal, transparante glazuur, 2 maal stoken en koffie/thee, koek en snacks.

Kerst workshop

Beschilderen van drie kerstklokjes. Je leert de grondbeginselen om te schilderen op biscuit gestookt porselein met kobaltoxide (Delfts blauw) of keramisch pigment (diverse kleuren). Eerst oefen je op scherven voor je op de kerstklokjes gaat schilderen. Datum in overleg en de workshop duurt 3 uur. Kosten 125 euro inclusief materiaal, transparante glazuur, stoken en koffie/thee, koek en snacks.

,

Schaal wit Oceaan kraters LR

Schaal workshop

Tijdens deze workshop maak je een schaal met behulp van een mal. Diameter van de schaal is maximaal 30 centimeter. Je werkt met rolletjes of balletjes klei. Het werk wordt gestookt waarna je terug komt om het te glazuren. Data in overleg en de workshop duurt 3 en 2 uur. Kosten 125 euro inclusief materiaal, 1 kleur glazuur, 2 maal stoken en koffie/thee, koek en snacks.

Schilderset workshop

Maak je eigen schildersset: waterbeker, penseelhouder en mengpaneel. Datum in overleg. De workshop duurt 3,5 uur. Kosten 85 euro inclusief materiaal, één kleur glazuur, 2 maal stoken en koffie/thee, koek en snacks.

Stel je vraag voor meer informatie

    X